Overzicht gebruik P+R-terreinen ontbreekt

Overzicht gebruik P+R-terreinen ontbreekt

door in rubriek onderzoek, P+R
Reacties uitgeschakeld voor Overzicht gebruik P+R-terreinen ontbreekt

Nederland telt 446 P+R-terreinen met gemiddeld 154 parkeerplekken. Op 354 P+R-terreinen kunnen automobilisten overstappen op de trein en op de andere 92 op bus, tram, metro en waterbus. Dat meldt het Kennisplatform Verkeer en Vervoer op het dashboard duurzame en slimme mobiliteit. Het is gebaseerd op een inventarisatie van bureau Goudappel Coffeng.

Van de P+R-terreinen is 40 procent voor 64 procent bezet. Van de resterende 60 procent ontbreken gegevens over de bezetting. “De informatie is fragmentarisch, veelal incompleet en echt overzicht over het gebruik ontbreekt veelal”, meldt het KpVV. Alleen partijen als NS, OV-bureau Randstad en de regio’s Groningen-Assen en Midden-Nederland beschikken over P+R-data.

Eind 2012 heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen met het verzoek aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu om het gebruik van P+R-terreinen te gaan volgen. De grootste P+R’s zijn Galgenwaard in Utrecht (1283 plekken, aansluiting op de bus), Slinge in Rotterdam (840 plekken, metro) en Westraven in Utrecht (800 plekken, sneltram). Als in september P+R De Uithof opent, is dat met 2000 plekken de grootste. In de stadsregio Rotterdam liggen de meeste P+R-terreinen: 45 stuks, bijna één bij elk metrostation.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook