Douai investeert niet verder in Phileas

Douai investeert niet verder in Phileas

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Douai investeert niet verder in Phileas

Ov-autoriteit SMTD van het Noord-Franse Douai gaat nieuwe gelede hov-bussen aanschaffen die vooralsnog aanvullend op de Phileas-bussen gaan rijden.

SMTD is niet van plan de rechtszaken af te wachten die de autoriteit heeft aangespannen tegen het Nederlandse bedrijf APTS, een dochter van VDL. APTS beloofde Douai in 2004 geleide bussen, maar heeft die belofte nooit waargemaakt. De Phileas – in Douai Évéole geheten – rijdt er als een gewone gelede bus. De meeste bussen staan overigens met gebreken aan de kant.

Om de reizigers niet nog langer te laten wachten op de beloofde verbetering van het ov, gaat Douai de bestaande 12 kilometer lange busbaan met ruim 9 kilometer verlengen. De werkzaamheden zijn al begonnen en gaan een kleine twee jaar duren. In 2014 volgt een aanbesteding voor 6 gelede hov-bussen. Of ze de Évéole uiteindelijk gaan vervangen hangt af van de rechtszaken.

Met nieuwe gelede bussen moet Douai een oplossing vinden voor vier eilandhaltes in de stad, waar de passagiers via deuren aan de linkerzijde moeten in- en uitstappen. Nieuwe bussen hebben alleen deuren aan de rechterzijde. Onderzocht wordt of die bussen bij de haltes links tegen het verkeer in kunnen rijden, of dat de eilandhaltes moeten worden vervangen door haltes aan de rechterkant van de weg.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook