Betrek lokale gemeenschap

Betrek lokale gemeenschap

door Sebastiaan van Kooij, Eduard Röntgen en Marce in rubriek ov-knooppunten
Reacties uitgeschakeld voor Betrek lokale gemeenschap

Met kleine overzichtelijke maatregelen is van elk knooppunt een visitekaartje te maken. inno-V heeft voor het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) een publicatie geschreven aan de hand van tien voorbeelden in Nederland.

We verliezen al snel de meest voor de hand liggende kwaliteiten, ideeën en maatregelen uit het oog en betrekken de omgeving van het knooppunt te weinig.  Dat is de belangrijkste boodschap van de publicatie ‘Succesvolle multimodale en multifunctionele knooppunten’ die het KpVV eind dit jaar uitgeeft. De zes belangrijkste tips:

Tip 1: Houd het simpel
Heb een stip op de horizon waar je gestaag naartoe werkt, weet wat je wil en zet vervolgens steeds behapbare stappen. Met kleine investeringen kan je veel bereiken. En let er op dat het knooppunt het visitekaartje blijft, ook na de investeringen. Zorg ervoor dat noodzakelijke voorzieningen op het knooppunt aanwezig zijn. Liever kleinschalige (actuele) reisinformatie en wegwijzers die helpen in de ketenreis dan één groot DRIS-paneel. Liever een simpele overdekte wachtruimte dan een design-overkapping waaronder je nat wordt en in de wind staat.

Door de jaren heen zijn in het stationsgebied van het Limburgse Reuver en in het centrum eromheen steeds initiatieven genomen en investeringen gedaan waardoor ze geleidelijk één geheel zijn

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook