Alle dertien goed

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor Alle dertien goed

Elke sector kent een buitencategorie van persoonlijkheden die zaken in beweging zetten. Wie zijn in het openbaar vervoer deze enthousiastelingen, luizen in de pels, veranderaars en visionairs?

 

Enthousiastelingen

Staan blijmoedig in het leven en zien altijd de zonnige zijde, de kansen en mogelijkheden.

aqualiner

1. Gerbrand Schutten
Passievolle directeur van Aqualiner (Rotterdam–Heijplaat) en Waterbus (Rotterdam–Drechtsteden), het hoogst gewaardeerde ov in Nederland. Soms lukken zijn plannetjes, soms kan de opdrachtgever ze nog niet aan. Dol op ludieke acties, zoals een professioneel feestje voor de opdrachtgever of een shantykoor op de steiger. Maakt zelf het bedrijfstoilet schoon.

 

Corina de Jongh150-2

2. Corina de Jongh
Vindingrijke directeur van kennisplatform Railforum. Houdt ondanks zwakke reputatie van de sector de moed erin, en de leden aan boord. Vindt de sfeer op het jaarcongres – ‘de jaarlijkse reünie van de spoorsector’ – belangrijker dan de inhoud. Bedacht de Blije Reizigers Prijs. Heeft haar kantoor verhuisd van saai Hoofddorp naar hip place2be Seats2meet in Utrecht.

 

Pedro_Peters150

3. Pedro Peters
Na bijna 15 jaar de langstzittende directeur: eerst bij GVU en later RET. Vindt eigenlijk dat de Wet personenvervoer 2000 niet geldt voor Rotterdam. Hij wil de RET de bussen laten aanbesteden voor de stadsregio. Kiest voor gedurfde marketing. Een

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook