Rover deelt infofoldertjes OV-chipkaart uit

Rover deelt infofoldertjes OV-chipkaart uit

Reizigersvereniging Rover heeft vanochtend brochures op Utrecht Centraal uitgedeeld met aandachtspunten voor het gebruik van de OV-chipkaart.

De actie is bedoeld als protest, aangezien het er volgens de reizigersvereniging lang niet altijd makkelijker op wordt. “De reiziger moet met veel zaken rekening houden: bij iedere vervoerder apart in- en uitchecken, altijd voldoende saldo op de OV-chipkaart hebben, de reis niet langer dan 35 minuten onderbeken om hogere kosten te vermijden, in een aantal gevallen vooraf een vervoerderskeuze maken en het vooraf op de kaart laden van specifieke producten zoals samenreiskorting, toeslagen en keuzedagen”, aldus Rover.

Rover betreurt het zeer dat de papieren kortingskaartjes worden afgeschaft en had hier ook graag een wegwerpchipje voor gezien omdat het gebruik van de chipkaart voor veel reizigers drempels opwerpt en tegen privacy-bezwaren stuit. De reizigersvereniging is bovendien niet te spreken over de toeslag van €1 voor de wegwerpchip.

“De OV-chipkaart zou één eenvoudig vervoersbewijs voor het hele ov  worden. Helaas is het een kaart geworden die vooral handig is voor de vervoerders. De reiziger moet aan zoveel denken dat hij er een handleiding bij nodig heeft”, stelt Rover.

Lees de folder van Rover hier (.pdf).

Eén reactie

 1. Alex
  9 juli 2014 om 16:21

  Waarom komt er geen nieuwe petitie?
  In samenwerking met andere grote organisaties zoals ANWB kunnen nog meer mensen bereikt worden om te tekenen.

  En dan een petitie tegen de ov chipkaart, want die hebben we geloof ik al gehad.
  Maar een petitie voor een ov chipkaart voor de reiziger ipv voor vervoerders.

  En die aanbieden in de 2e kamer.

Lees ook