TCA stapt in taxideelapp Yeller

TCA stapt in taxideelapp Yeller

door in rubriek algemeen, artikel
Reacties uitgeschakeld voor TCA stapt in taxideelapp Yeller

Het Amsterdamse taxibedrijf TCA investeert in Yeller, een nieuwe app die het delen van een taxi makkelijker moet maken. In ruil voor de investering krijgt TCA zes maanden exclusiviteit in Amsterdam.

Yeller is een app waarmee gebruikers kunnen zien of het mogelijk is om hun taxirit te delen, waarmee de kosten dus lager worden. De app werd ontwikkeld door het Amsterdamse bedrijf Peakfijn en telt volgens Willem Guensberg op dit moment enkele duizenden downloads. De gebruiker kan door de beschikbare ritten swipen, ‘net als bij Tinder’, aldus Guensberg. Hoeveel mensen de app al daadwerkelijk gebruiken, wil hij niet kwijt.

Yeller mikt op een doelgroep die op dit moment de taxi vooral links laat liggen. “Die mensen vinden een taxi nog vaak te duur, dat wordt nu aantrekkelijker”, legt Guensberg uit. Bij bijvoorbeeld festivals of grote concerten is Yeller een uitkomst, schat hij in. “Als Madonna om tien uur klaar is in de Ziggo Dome staan er duizenden mensen in Amsterdam die bijvoorbeeld naar Utrecht willen. Met de trein concurreren we niet op prijs, maar de taxi brengt je wel van deur tot deur.” Daarnaast aast Yeller op mensen die nu nog de auto pakken. Hoe de ritkosten precies verdeeld worden, moeten mensen onderling afspreken.

In ruil voor een onbekend bedrag (‘zeker geen miljoen’, zegt Guensberg), tijd en marketing krijgt TCA nu zes maanden exclusiviteit in de app voor Amsterdamse ritten. “Daarna is de app weer open voor andere Amsterdamse bedrijven”. Doel is om na die tijd 10.000 extra actieve gebruikers te hebben. “Je kunt het vergelijken met Uber, maar dan voor de echte taxi”, aldus Guensberg, “Met belangrijkste verschil dat Über passagiers uit bestaande taxi’s hun auto’s in wil hebben. Wij hebben geen eigen taxi’s.”

Lees ook: Uber ziet drie markten in ov

Volgens TCA is het aanboren van een nieuwe doelgroep de belangrijkste reden om te investeren in Yeller. “We zien dat de doelgroep in de taxi verandert. Prijs wordt belangrijker. We willen zo een legale oplossing voor UberPOP bieden”, aldus een woordvoerster.

De app is voorlopig alleen beschikbaar voor iPhone. Binnen enkele maanden wil Yeller de app ook beschikbaar hebben voor Android en Windows.

 

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook