DRIS kan op zwart door failliet Imtech

DRIS kan op zwart door failliet Imtech

De kans bestaat dat de dynamische reisinformatiesystemen in de provincie Overijssel, Eindhoven, Hoofddorp een deel van Utrecht op elk moment uitgeschakeld kunnen worden. De systemen zijn in beheer bij Imtech.

Imtech werd gisteren failliet verklaard. Voor de bedrijfsonderdelen Nordic en Marine werden al kopers gevonden, maar wat er met de dochter Traffic & Infra gaat gebeuren, is tot nu toe onduidelijk.

Imtech Traffic& Infra onderhoudt en beheert niet alleen de panelen die de reisinformatie; ook de datacenters staan bij Imtech. GOVI levert de data aan die servers, vanwaar de informatie naar de panelen gaat.

“Tot nu toe worden de meldingen nog gewoon afgenomen”, zegt Rene van den Berg van GOVI, “maar we zijn verder nog niet geïnformeerd.” Het faillissement betekent dat op elk moment de stekker uit de servers getrokken kan worden, waardoor de panelen op zwart gaan. Ook het onderhoud van de panelen staat op losse schroeven.

De provincie Overijssel is de grootste DRIS-afnemer bij Imtech. In totaal gaat het om ongeveer 600 panelen. Ook Eindhoven en Hoofddorp maken gebruik van de systemen van Imtech. En er staan Imtech-panelen op het tijdelijke busstation van Utrecht.

De provincie Overijssel laat weren dat op dit moment het systeem nog naar behoren werkt. “Hier wordt gehoopt op een doorstart of dat er anderszins sprake is van een overname zodat er niets hoeft te wijzigen. We kunnen op dit moment niet zoveel; het werk daar weghalen is ook niet aan de orde, dus het is even afwachten hoe de kwestie zich verder ontwikkelt”, aldus een woordvoerster.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

2 reacties

  1. Ger vd Peet
    14 augustus 2015 om 19:00

    Alleen Imtech holding is failliet. Traffic & infra is een aparte bv die vooralsnog gewoon doordraait. De servers staan bij deze bv. Volgens de berichten maakt Traffic & Infra winst en is een overname mogelijk. Ziut heeft belangstelling getoond.

  2. OV-magazine: reisinformatieborden Eindhoven mogelijk op zwart door failliet Imtech - Eindhoven
    14 augustus 2015 om 19:17

    […] Imtech. Hetzelfde zou kunnen gebeuren in Overijssel, Hoofddorp en een deel van Utrecht. Dat meldt OV-Magazine, vakblad over openbaar […]

Lees ook