Eringa wil snoeien in managementlagen

Eringa wil snoeien in managementlagen

door in rubriek ProRail
Reacties uitgeschakeld voor Eringa wil snoeien in managementlagen

Topman Pier Eringa wil de structuur van ProRail overhoop gooien. Er moeten vooral minder managementlagen komen. Volgens Eringa zitten er op sommige plekken zeven niveaus van leiding.

“Die lagen ga ik slopen”, zegt hij in het FD. Voor Eringa, die in een eerder interview met OV-Magazine al aangaf dat er een andere bedrijfscultuur binnen ProRail moet komen, heeft het wachten nu lang genoeg geduurd. Hij zegt daarover in de krant: “Ik krijg nu heel vaak mails: Pier je hebt gelijk. Die heb ik nu genoeg gekregen. Ik wil nu ander gedrag zien.”

Lees ook: Het uiteindelijke doel van Pier Eringa

“Je moet hier de teugels vol in de hand houden”, zegt hij. “Soms moet je bijna het hoofd omtrekken om mensen in de goede richting te krijgen. Dat had ik niet gedacht.” Hij schetst een bedrijfscultuur waar werknemers te veel in eigen kokers zitten en waar intern slecht wordt gecommuniceerd. Zo waren de kostenoverschrijdingen bij het project DSSU al een jaar intern bekend, maar werd Eringa pas in juli op de hoogte gebracht.

Sinds het interview dat hij had met OV-Magazine is Eringa volop in de publiciteit. Morgen vindt namelijk het maandelijkse spooroverleg met de Tweede Kamer plaats, waarbij de problemen rond ProRail een prominente rol zullen spelen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook