Topman: ProRail moet scherper

Topman: ProRail moet scherper

door in rubriek ProRail
Reacties uitgeschakeld voor Topman: ProRail moet scherper

Topman Pier Eringa vindt dat er bij ProRail meer ambitie, scherpte en plezier moet. Dat zegt hij in een interview met OV-Magazine. Het is de eerste keer sinds zijn aanstelling in april dat hij uitgebreid spreekt.

“Ik vind dat ProRail beschouwend is, te lief. ProRail moet intern en extern meer de tanden laten zien. De scherpte zit er onvoldoende in”, aldus Eringa. Die scherpte zit hem bijvoorbeeld in het oplossen van storingen. Eringa: “Ik verwonder me over de knappe dingen die bij ProRail gebeuren, tot aan knulligheden waarvan je zegt: hoe is het mogelijk!

Als voorbeeld noemt hij de een storing afgelopen zomer bij Hoorn waar op een overweg een bovenleiding kapotgereden. Het duurde daar 2,5 uur voordat het ProRail lukte om de spanning van de bovenleiding af te krijgen. “Voor mij is dat on-denk-baar! Dan ontplof ik hier intern”, zegt Eringa hierover.

Eringa trad in april van dit jaar aan als topman van ProRail. Uitgebreide interviews hield hij tot nu toe nog niet, maar hij haalde het nieuws wel met een aantal opmerkelijke uitspraken. Zo was er ophef over een opmerking die hij maakte over suïcide op het spoor en ontstond het beeld dat hij treinen door wilde laten rijden in de Schipholtunnel als er een brandlucht was. Het creëerde voor hem een dynamiek die hij niet wilde, zegt hij over die voorvallen: “Voor mij is dit een belangrijk leerpunt. Je zou kunnen zeggen: Eringa moet nog steeds een beetje wennen aan het Twitter-tijdperk.”

Meer weten? Lees het hele interview met Pier Eringa

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook