Tweede Kamer overlegt over ProRail

Tweede Kamer overlegt over ProRail

door in rubriek ProRail
Reacties uitgeschakeld voor Tweede Kamer overlegt over ProRail

Het overleg dat de Tweede Kamer vandaag gepland had staan met staatssecretaris Mansveld over het spoor, ging alleen nog maar over ProRail.

Aanvankelijk stonden ook andere spooronderwerpen op de agenda, maar in het licht van de uitspraken die ProRail-topman Pier Eringa deze week deed over de cultuur binnen ProRail en nieuwe kostenoverschrijdingen. is besloten de andere onderwerpen te schrappen. Het overleg is terug te lezen via ons Twitter-account.

Lees ook: Mansveld negeert Eringa

Eringa gaf in een interview met OV-Magazine aan dat ProRail niet scherp genoeg is. Ook zei hij in het FD dat op verzoek van het ministerie kostenoverschrijdingen onder de pet worden gehouden. Mansveld ontkent dit met klem.

Ook wilde de Kamer helderheid over de onderhoudscontracten die ProRail onterecht onderhands gunde en stond de verbruikersvergoeding van het spoor op de agenda. Die vergoeding ging voor regionale vervoerders met lichte treinen omlaag, maar zware goederentreinen moeten nu juist meer gaan betalen. Goederenvervoerders zijn het daar niet mee eens. Ze betalen nu al meer dan elders in Europa, blijkt uit een benchmarkstudie.

De onderwerpen kwamen nauwelijks aan de orde, vanwege de uitspraken die Eringa voor en tijdens het debat deed.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook