‘Sharon Dijksma volgt Mansveld op’
dossier Fyra

‘Sharon Dijksma volgt Mansveld op’

Sharon Dijksma wordt het meest genoemd als opvolger van Wilma Mansveld, die gisteren opstapte als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu na het uitkomen van het Fyra-rapport.

Dijksma (44) is op dit moment staatssecretaris van Economische Zaken en heeft al een lange staat van dienst in de politiek. Op haar 23ste kwam ze in de Tweede Kamer. Onder het kabinet Balkenende-IV was ze staatssecretaris van Onderwijs. Bovendien had ze als Kamerlid lange tijd Verkeer in haar portefeuille.

Mansveld hield gisteren de eer aan zichzelf toen de parlementaire enquêtecommissie Fyra een vernietigend onderzoeksrapport presenteerde. Daaruit bleek dat de Kamer jarenlang onjuist en onvolledig was geïnformeerd,

Haagse bronnen melden aan bijvoorbeeld RTL Nieuws en NOS dat Dijksma Mansveld opvolgt, maar alle betrokkenen houden op dit moment de lippen nog op elkaar. Dijksma, op dit moment op handelsmissie in China, zei voor de NOS niet op de zaken vooruit te willen lopen. Later vandaag vliegt ze terug naar Nederland.

2 reacties

  1. Hans Casteleijn
    29 oktober 2015 om 18:33

    Voor wie het OV kritisch volgt en inzage heeft in vroegere besluiten, komt dit rapport met deze conclusies niet bepaald onverwachts. Overigens is het wel een groot compliment waard aan de onderzoekscommissie o.l.v. mevrouw Van Toorenburg. Ook wie de media volgt, weet dat mevrouw Mansveld meerdere keren de Tweede Kamer onjuist heeft geïnformeerd. Het tekent echter ook het lage kennisniveau van de leden van de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur & Milieu. Men had al jaren eerder stelling kunnen nemen, maar men had lak aan de OV-reizigers. Verder ben ik van mening dat het staatsrechtelijk onjuist is dat ook de minister voor I&M niet is afgetreden. Mevrouw Schultz-Van Haegen is en blijft de eindverantwoordelijke. Het laat zien dat de politiek verder verloedert.

  2. Tsipora Rodrigues Pereira
    29 oktober 2015 om 21:58

    Als overheidspersonen ergens “niet op vooruit willen lopen” dan weten burgers hoe laat het is. Op mijn station staan de klokken nu stil. Tot iemand de vraag beantwoordt of OV-reizigers van Sharon Dijksma iets te verwachten hebben dat op een verbetering lijkt.

Lees ook