Veolia naar de rechter om concessie Limburg

Veolia naar de rechter om concessie Limburg

Veolia stapt naar de rechter tegen het besluit van de provincies Limburg en Gelderland om de concessie Limburg aan Arriva te gunnen. Volgens de vervoerder rammelt de argumentatie van die beslissing.

Gedeputeerde Staten van Limburg en Gelderland besloten vorige week bij hun aanvankelijke besluit te blijven om de concessie aan Arriva te gunnen, nadat de adviescommissie bezwaar van de provincie Limburg had geoordeeld dat dat geen probleem was. Arriva won als nummer twee de concessie toen bleek dat de aanvankelijke winnaar Abellio vuil spel had gespeeld.

Volgens de provincie waren de bezwaren van Veolia ongegrond, omdat het bedrijf in eerste instantie al een te hoog bod had neergelegd. Arriva wist, ondanks de tegenwerkingen van NS, wel een geldig bod in te dienen, dus daarom zou de aanbesteding niet over hoeven.

Veolia bestrijdt die lezing en vindt het niet relevant dat Arriva deels dezelfde problemen heeft ondervonden en daar per saldo beter mee om is gegaan. Alle meedingende partijen hadden helemaal geen hinder mogen ondervinden, stelt het bedrijf. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven zal zich nu over de zaak buigen.

5 reacties

 1. Welkom arriva
  12 oktober 2015 om 22:21

  Bah bah, wat een slechte verliezer is Veolia. Is het nu een vervoerder of toch een werk verschaffer voor juridisch specialisten? Laat ze hun financiële middelen inzetten voor een fatsoenlijke afwikkeling van de huidige ov concesessie door bijvoorbeeld onderhoud aan de volvo stadsbussen van Maastricht. Daar staat de dieselroetafzetting binnen op de plafondplaten. Veolia….wat een schertsvertoning!

 2. Ko Broeders
  13 oktober 2015 om 01:21

  Veolia zorgt hiermee alleen maar voor uitstel. Al die tijd kan de provincie geen contract afsluiten en kan Arriva niet naar de bank om geld te investeren voor bussen en treinen. Zodat Veolia nog een jaar of langer door kan rijden met oude bussen en treinen. Geen onderhoud, geen afschrijving dus lekker goedkoop maar wel cashen bij de provincie en bij ons als reizigers. Ik hoor dat er nu al oude bussen van Connexxion worden gebruikt om hier te rijden

  • Welkom arriva
   13 oktober 2015 om 23:21

   Inderdaad, en deze oudere bussen die worden ingezet om de meest afgeragde vdl’s te vervangen zijn vaak niet voorzien van passagiersairconditioning. Net als de ex-Veolia brabant vdl’s uit de 5300 serie.
   Dit is in strijd met de concessie zoals Veolia deze destijds is aangegaan met de provincie Limburg. Hierin staat beschreven dat alle bussen moeten zijn voorzien van airco voor het gehele voertuig en niet enkel de chauffeur.
   Laat de provincie hier een punt van maken, om op deze manier Veolia buiten spel te zetten.

 3. L. Baltes (namens de betrokken reiziger)
  1 november 2015 om 21:53

  De overheid moet nu echt eens aan de slag om aanbestedingen eerlijker en professioneler te laten verlopen. Al die juridische gevechten bij het tandenloze CBB leveren de reizigers niets op en helpen niet tegen al die vriendjespolitiek bij de OV aanbestedingen. EBS is verstandig en stopt de geld- en tijd rovende procedure in Haarlem-IJmond waar de provincie en de zittende vervoerder zoals het lijkt de boel flink hebben opgelicht ten nadele van o.a. EBS.
  In Limburg kwam het gelukkig uit, maar in Noord-Holland lijken Connexxion en de Provincie er schaamteloos mee weg te komen en bewijzen dat fraude soms ook wel loont, sorry EBS!

 4. RobertJanRoos
  4 november 2015 om 12:13

  Sorry, hier moet ik even op reageren. Ik begrijp van u dat indien je een bezwaar intrekt je de “winnende” partij lijkt te zijn. Even in de stukken gedoken, was EBS niet de partij die verkeerd had ingeschreven op de concessie Waterland en dat de vervoerregio samen met het vervoerbedrijf de dienstregeling heeft aangepast om de financien bij het vervoerbedrijf weer iets gezonder te krijgen? Graag reacties (feitelijk) inhoudelijk houden of komt de onderbouwing nog?.

Lees ook