Boete zwartrijden naar 50 euro

Boete zwartrijden naar 50 euro

Het boetebedrag voor zwartrijden in het openbaar vervoer wordt verhoogd van 35 naar 50 euro. Dat heeft staatssecretaris Dijksma besloten in overleg met het Nationaal Openbaart Vervoer Beraad (NOVB).

In juni kondigde Dijksma’s voorganger Mansveld nog aan het boetebedrag te willen verdubbelen naar 70 euro. Naar verwachting gaat het nieuwe boetebedrag vanaf 1 april volgend jaar gelden. Daarnaast wordt de coulanceregeling uitgebreid voor reizigers met een vooraf afgekocht landelijk reisrecht, zoals een OV-jaarabonnement, die vergeten in te checken. NS verleent onbeperkt coulance; de overige vervoerders maximaal drie keer per jaar.

De coulanceregeling geldt voor de volgende vooraf afgekochte reisrechten: OV- jaarabonnement/OV-vrij, NS-abonnement Altijd Vrij, Weekend Vrij en Dal Vrij gedurende de weekenddagen, studentenreisproduct, netabonnement en Kids Vrij.

Lees ook: Willekeur aan coulance bij vergeten incheck

Eén reactie

  1. hkuyeren
    26 november 2015 om 20:35

    Geld het nieuwe coulancebeleid ook voor reizigers met een wegwerp treinkaartje (met datum) die vergeten zijn in te checken? Je zou denken logischerwijs van wel, maar het NOVB kan die vraag niet beantwoorden. Voor maandabonnementen geldt hetzelfde.

Lees ook