Hoogesteger eist ruim drie ton van NS

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor Hoogesteger eist ruim drie ton van NS

Ex-Abellio-topman Jeff Hoogesteger, die samen met Timo Huges het veld moest ruimen bij NS, wil tonnen van zijn voormalige werkgever. Bovendien wil hij pas per 1 januari uit dienst.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van een voorlopige beschikking die de rechtbank Utrecht deed in het arbeidsconflict. Hoogesteger eist een bruto jaarsalaris, inclusief bonus en vakantiegeld. Hoogesteger werd op 5 juni geschorst, maar wil dat zijn arbeidscontract nog tot 1 januari geldt. In totaal zou Hoogesteger zo nog ruim drie ton van NS tegoed hebben.

NS wil dat Hoogesteger zo snel mogelijk zonder vertrekregeling wordt ontslagen, maar gaf volgens de Telegraaf bij de rechter ook aan tevreden te zijn met ’een billijke vergoeding’ voor Hoogesteger van naar schatting twee ton. Eerder kwam het bedrijf al in opspraak, doordat Huges 175.000 euro meekreeg vanwege een rommelig verlopen ontslagprocedure – tegen de wil van minister Dijsselbloem.

Lees ook: ‘Schijn van partijdigheid in NS-onderzoek’

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook