Pier Eringa krijgt zijn ‘wisselbloemetje’

Pier Eringa krijgt zijn ‘wisselbloemetje’

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor Pier Eringa krijgt zijn ‘wisselbloemetje’

Machinisten moeten ook op het hoofdrailnet af en toe van de bok af om een wissel te krukken, zei Pier Eringa. Dat viel bij sommige lezers van OV-Magazine zo goed dat er spontaan geld voor een bloemetje werd ingezameld.

Eringa deed zijn uitspraken dinsdag tijdens een bijeenkomst voor journalisten. “Vroeger stapte een machinist van zijn bok als een wissel het niet meer deed en trapte er met zijn werkschoenen tegenaan of wrikte een steentje los”, zei hij. Tegenwoordig gebeurt dat op het hoofdrailnet niet meer, waardoor machinisten soms onnodig lang moeten wachten op een aannemer, terwijl het probleem misschien klein is.

Een aantal lezers van OV-Magazine was zo enthousiast dat ze spontaan geld begonnen over te maken naar OV-Magazine in het kader van een ‘wisselbloemetje’. Ook reizigersvereniging Rover sloot zich bij de actie aan. De redactie van OV-Magazine vond het een sympathiek gebaar en stuurde Pier Eringa namens de lezers een mooi boeket.

Eringa reageerde verheugd: “Bedankt voor de mooie bos bloemen, die ik graag deel met alle mensen in de spoorsector en alle reizigers in het ov. Laat de bloemen een stimulans zijn om samen door te blijven gaan op het pad van verbetering en vernieuwing op en rond het spoor. En laat duizend onorthodoxe ideeën en innovaties op en rond het spoor bloeien, zodat treinen zoveel mogelijk rijden, en stilstaande treinen zo snel mogelijk weer in beweging komen.”

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook