‘Binnen afzienbare tijd toekomstplan NS’

‘Binnen afzienbare tijd toekomstplan NS’

door in rubriek spoor
Reacties uitgeschakeld voor ‘Binnen afzienbare tijd toekomstplan NS’

NS komt ‘binnen afzienbare tijd’ met een visie op de toekomst van het bedrijf. Zodra dat door het ministerie is goedgekeurd, brengt NS het zelf naar buiten.

Dat schrijft minister Dijsselbloem aan de Tweede Kamer in reactie op vragen van D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven. NS broedt al een half jaar hoe het nu verder moet met het bedrijf. Naar aanleiding van de fraude in Limburg eiste Dijsselbloem als aandeelhouder van NS een nieuwe strategie.

Volgens De Telegraaf wilde NS de nieuwe strategie morgen bekendmaken, maar daar zou minister Dijsselbloem een stokje voor hebben gestoken. Die wilde dit weekend gebruiken om de strategie, die al geruime tijd af zou zijn, nader onder de loep te nemen. De jaarscijfers worden morgen in ieder geval niet, zoals normaal het geval is, op een personferentie gepresenteerd, maar komen via een persbericht naar buiten. Dijsselbloem doet de suggestie van De Telegraaf echter af als onzin.

Wel schrijft de minister dus aan de Kamer dat de strategie pas bekend wordt gemaakt na raaddpleging van Dijsselbloem. Daarbij wordt onder meer gedacht aan het afstoten van de retailtak en het verkopen van QBuzz/Abellio.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook