Elektrisch ov A’dam Nieuw-West stopt
dossier ZE2025

Elektrisch ov A’dam Nieuw-West stopt

De elektrische wagentjes van GoGo Nieuw-West stoppen weer. Ze maken te veel verlies. 30 april is de laatste dag. Het stadsdeel Nieuw-West broedt nog wel op een doorstart.

Het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West lanceerde bijna twee jaar geleden in samenwerking met leer-werkbedrijf Pantar de wagentjes. In die tijd lukte het niet een sluitende exploitatie te krijgen. Klanten betaalden 2 euro om op vaste routes mee te kunnen rijden. Reizigers reden gemiddeld acht kilometer met de wagentjes mee, in plaats van de begrote drie kilometer, zo schrijft het Parool. Bovendien viel het aantal passagiers tegen.

Voor de achttien chauffeurs van Pantar zal een andere functie gezocht moeten worden. Tegenover AT5 laat het stadsdeel weten dat een andere opzet nodig is: “Ondernemen is niet de corebusiness van Pantar.” Daarom neemt het stadsdeel nu een projectleider in de arm die op zoek gaat naar een commerciële partij die GoGo Nieuw-West wil exploiteren. Die zoektocht gaat enige maanden duren. Er zal dus hoe dan ook een gat in de exploitatie blijven bestaan.

Eén reactie

  1. LexBoersma
    1 april 2016 om 11:41

    tja
    last mile vervoer met een gemiddelde ritlengte van 8 km…

Lees ook