Ruim 750 mensen voor 1-aprilbaan NS

Ruim 750 mensen voor 1-aprilbaan NS

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor Ruim 750 mensen voor 1-aprilbaan NS

Meer dan 750 mensen hebben zich gemeld voor een vacature bij NS die niet blijkt te bestaan. Het gaat om een 1-aprilgrap om mensen te wijzen op de vacaturesite van NS. 

NS zette vorige week een vacature online waarin de vervoerder een ‘backpackende e-onderzoeker’ zocht. Voor 2000 euro per maand zou de gelukkige reizigers- en stationsonderzoek mogen doen over de hele wereld. De goede verstaander kon al snel nattigheid voelen: NS nam als onderzoeksvoorbeelden IJsland, Nicaragua en Malta en Suriname. Alle vier de landen kennen op dit moment geen actief spoornetwerk voor passagiers. Van de treinen die ooit in Suriname reden is inmiddels weinig meer over, zoals de foto laat zien.

Volgens een woordvoerder hebben ruim 750 mensen gereageerd op de vacature en kwamen er ook veel vragen binnen, ‘sommige ook argwanend’. Zo’n 80 mensen die reageerden hadden door dat het niet serieus was. NS wil met de 1-aprilgrap graag de aandacht vestigen op de diversiteit van de vacatures bij NS. “Veel mensen denken dat we alleen maar conducteurs en machinisten zoeken, maar dat is niet zo”, aldus een woordvoerder.

Onder de aanmelders van de vacature worden twee keer twee Interrail-passen verloot. “Zo kan de winnaar toch een beetje onderzoek doen.”

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook