Strukton wint Low Car Diet-wedstrijd

Strukton wint Low Car Diet-wedstrijd

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor Strukton wint Low Car Diet-wedstrijd

Strukton is de winnaar van Low Car Diet, de jaarlijkse gedragscampagne om autokilometers te besparen. Dat is zojuist bekend gemaakt tijdens het slotevent in Rotterdam.

De medewerkers van Strukton reisden in de maand april 64 procent schoner en reduceerden daarmee 7,5 ton CO2. In totaal legden ze bijna 80.000 kilometer schoner af en reden 15 procent minder kilometers. De 800 medewerkers van de 12 deelnemende bedrijven bespaarden per medewerker, per bedrijf gemiddeld 80 euro op mobiliteitskosten. De Hanze Hogeschool maakte de schoonste kilometers.

LCD dal-spitsIn de maand april reisden 1200 medewerkers van 22 bedrijven en overheden zo min mogelijk met voertuigen op benzine en diesel en gingen de strijd aan met elkaar. De topbestuurders en medewerkers bespaarden 50 procent op hun CO2-uitstoot door anders te reizen, reduceerden de kosten met 20 tot 30 procent en bewogen twee keer zoveel als normaal. Ze reisden bovendien 50 procent minder in de spits.

Aan de eerste voorjaarseditie van Low Car Diet namen per bedrijf meer medewerkers deel dan ooit. Bij de vijf grootste bedrijven – PGGM, Eneco, Achmea, SNS Bank en Strukton –deden meer dan 100 medewerkers per bedrijf mee. Onder hen Eneco CEO Jeroen de Haas, PGGM directeur coöperatie en duurzaamheid Frido Kraanen en gedeputeerde Fleur Gräper van de provincie Groningen.

Door met een groot aantal medewerkers deel te nemen, zetten de bedrijven een eerste stap naar structurele aanpassingen in hun mobiliteitsbeleid. De deelnemers gebruikten 30 dagen lang highspeed e-bikes, (deel)fietsen, elektrische (deel)auto’s en openbaar vervoer in plaats van benzine- en dieselauto’s.

Mobiliteitsexpert Geert Kloppenburg van Urgenda citeerde in Rotterdam het onlangs verschenen rapport Kansrijk Mobiliteitsbeleid van het Centraal Planbureau: “Door mobiliteitsgedrag te beïnvloeden, kan het wegennet beter worden benut. Samenwerking met werkgevers kan de effectiviteit van maatregelen vergroten.” Door Low Car Diet blijft zo’n 40 procent van de deelnemers structureel anders reizen, aldus Kloppenburg.

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook