Wereldwijde treinreisboeksite in de maak

Wereldwijde treinreisboeksite in de maak

door in rubriek spoor
Reacties uitgeschakeld voor Wereldwijde treinreisboeksite in de maak

Treinreiswinkel werkt aan een wereldwijde boekingssite voor treinreizen. Het is de bedoeling om voor het einde van het jaar in ieder geval alle Europese treinreizen boekbaar te maken.

Dat kondigde Treinreiswinkel aan op de Spoortop tijdens de Ten-T-dagen in Rotterdam. Onder de naam HappyRail.com moet het uiteindelijk mogelijk zijn om via een one-stop-shopprincipe onder een persoonlijk account een treinticket te boeken naar om het even welke bestemming. “Voor vliegreizen is het mogelijk om naar een willekeurig dorp in Afrika een ticket te boeken in een paar klikken, dat moet met de trein ook kunnen”, aldus directeur Helmut Brall.

Lasse Brall, zoon van Helmut, heeft twee jaar aan het project gewerkt. “In sommige gevallen is het behoorlijk moeilijk om de data te krijgen en in enkele gevallen zelfs onmogelijk”, aldus Lasse. Zo zullen tickets voor landen als Roemenië en Bulgarije nog even op zich laten wachten. Hoeveel geld er in de site is gestoken, will Brall junior niet kwijt.

De beta-versie van de site moet binnen twee tot drie maanden online zijn. Tegen het einde van het jaar moet het in ieder geval mogelijk zijn om zo goed als Europese treinreizen te boeken, evenals Canada. “De gebruiker kan dan boeken, betalen en het ticket uitprinten”, aldus Lasse. Begin volgend jaar moet het ook mogelijk zijn om tickets in landen als India en Japan te boeken. HappyRail wil graag naar een laagsteprijsgarantie voor de boekingen, maar dat is nog niet mogelijk. Lasse: “Sommige maatschappijen bieden nog vaak tickets voor een lagere prijs aan op hun eigen website, maar daar willen we echt van af.”

Namens de reizigers kreeg Treinreiswinkel een prijs aangeboden voor beste idee tijdens de Spoortop gelanceerd.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook