‘Duur ov moet zijn bestaansrecht bewijzen’

‘Duur ov moet zijn bestaansrecht bewijzen’

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor ‘Duur ov moet zijn bestaansrecht bewijzen’

Volgens Carlo van de Weijer, hoofd Smart Mobility aan de TU Eindhoven, moet het ov in de periferie met nieuwe argumenten komen om zijn bestaan te rechtvaardigen. Van de Weijer goochelt met cijfers, meent Lieuwe Zigterman, adviseur op het gebied van railsystemen en columnist van OV-Magazine. Een tweegesprek.

In het aprilnummer van OV-Magazine zei Van de Weijer het als volgt: “In een column heb ik wat gechargeerd voorgesteld dat het vanuit kostenaspect slimmer is om alle spoorlijnen te asfalteren en er touringcars over te laten rijden. Goedkoper voor de overheid en de consument en de dienstregeling wordt betrouwbaarder. Een beetje provoceren. Het gekke is dat ik tot nu toe eigenlijk geen goede argumenten heb gehoord om het niét te doen.”

Lees ook de eerste reactie van Lieuwe Zigterman: ‘De onzin van Carlo van de Weijer’

De suggestie om spoorlijnen te asfalteren deed het nodige stof opwaaien. “Ik had eigenlijk wel wat meer stof verwacht”, zegt Van de Weijer. “En daar was het me ook om te doen. Het is mijn manier om snel tot inzichten te komen, door zaken wat extreem voor te stellen.”

Heeft het ook tot nieuwe inzichten geleid?
CvdW: “Wel enige. Ik was Lieuwe in ieder geval

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook