Abonnementsvrije OV-fiets 50 cent duurder

Abonnementsvrije OV-fiets 50 cent duurder

door in rubriek fiets
Reacties uitgeschakeld voor Abonnementsvrije OV-fiets 50 cent duurder

NS rekent vanaf 1 januari geen tientje abonnementskosten meer voor de OV-iets. In plaats daarvan gaat de huurprijs omhoog van 3,35 naar 3,85 euro.

Mensen die meer dan 20 ritten per jaar met een OV-fiets maken, zullen dus duurder uit zijn. Volgens NS zelf geldt dat voor ongeveer 10 procent van de klanten, omgerekend ‘enkele duizenden’. Welk aandeel zij hebben in alle ritten van de OV-fiets, wil NS niet zeggen. NS zegt wel toe ‘iets extra’s’ voor deze klanten te willen doen, maar de exacte invulling is nog niet bekend.

NS zegt geen financieel voordeel met de aanpassing te behalen. Het bedrijf wil met het afschaffen van de abonnementskosten de drempel om een OV-fiets te huren lager maken. Wel is het nodig dat mensen een persoonlijke OV-chipkaart hebben en ze moeten zich aanmelden via de website van NS.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook