College Beroep bedrijfsleven blijft bestaan

College Beroep bedrijfsleven blijft bestaan

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor College Beroep bedrijfsleven blijft bestaan

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) wordt niet opgeheven. Dat heeft het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

Het CBb doet onder meer uitspraken in geschillen rond aanbestedingen in het ov. Het voornemen van het kabinet was om het CBb bij de afdeling bestuursrecht van de Raad van State onder te brengen. De Raad voor de Rechtspraak zag dat voorstel niet zitten en zag liever de oprichting van één bestuursrechtelijk gerechtshof.

De Tweede Kamer nam eerder twee amendementen aan bij het wetsvoorstel om de bestuursrechtsspraak te reorganiseren. Die waren ‘zo zwaarwegend’ dat de ministers Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Van der Steur (Veiligheid en Justitie) om uitstel van stemming over het gehele wetsvoorstel vroegen. Dat uitstel is met deze brief (.pdf) nu afstel geworden.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook