Arriva biedt multimodale e-tickets aan

Arriva biedt multimodale e-tickets aan

Arriva verkoopt vanaf vandaag e-tickets voor gecombineerde reizen met bus en trein. Daarmee is de vervoerder de eerste in Nederland met multimodale e-tickets voor al haar reizen.

De reiziger die via de website van Arriva een reis plant, ziet onderaan het reisadvies een koopknop. De prijs van het ticket wordt berekend op basis van vertrekadres en bestemming. Kortingen, bijvoorbeeld van abonnementen, zijn niet van toepassing. Voor het e-ticket geldt enkel voltarief.

Op het e-ticket staat een barcode waarmee de reiziger de poortjes op de treinstations kan openen. Het kaartje kan alleen worden geprint, niet op een telefoon worden geladen. “We mikken op de doelgroep die vooraf zaken geregeld wil hebben en voorbereid op pad gaat. In de meeste gevallen gaat het om reizigers zonder OV-chipkaart die normaal gesproken een papieren kaartje kochten bij de buschauffeur of kaartautomaat op het station. Deze reizigers zijn dus voordeliger uit”, aldus een woordvoerster.

Het initiatief van Arriva sluit aan bij het doel om vanaf 2018 geen contant geld meer te accepteren op de bus. De e-tickets zijn alleen geldig op Arriva-treinen en -bussen. NS biedt ook al multimodale tickets aan, maar naar een beperkt aantal bestemmingen.

Eén reactie

  1. Chris
    21 januari 2017 om 14:07

    Vandaag geprobeerd, maar geen koopknop gezien bij reis plannen van Eindhoven naar Den Bosch.
    Hoe gaat het als je in de bus stapt, daar kan je een streepjescode niet gebruiken?

Lees ook