Internationaal consortium bouwt Zuidasdok

Internationaal consortium bouwt Zuidasdok

door in rubriek spoor
Reacties uitgeschakeld voor Internationaal consortium bouwt Zuidasdok

De verdieping van de A10 en de realisatie van een nieuw station Amsterdam Zuid wordt uitgevoerd door de combinatie Heijmans, Fluor en Hochtief. De klus is met 990 miljoen euro een van de grootste infraprojecten op dit moment.

Bekijk ook de fotoreportage

Het project dat Zuidasdok is gedoopt behelst het gedeeltelijk ondergronds brengen en verbreden van de ringweg A10 en het uitbreiden en aanpassen van station Amsterdam Zuid. Het project wordt gefinancierd door het Rijk, gemeente Amsterdam, de Vervoerregio Amsterdam en de provincie Noord-Holland. Rijkswaterstaat treedt op als aanbestedende dienst. ProRail is eveneens mede-opdrachtgever.

Heijmans (15 procent), Fluor en Hochtief (elk 42,5 procent) voeren het project uit in de combinatie ZuidPlus. Fluor heeft haar hoofdkantoor in Irving (Texas) en is wereldwijd actief bij het ontwerpen en uitvoeren van uiterst complexe projecten op het gebied van engineering en constructie. Hochtief is een wereldwijde bouwgroep die actief is in de realisatie van infrastructuur voor transport en energie, stedelijke gebiedsontwikkeling en is actief in de mijnbouw.

De combinatie schreef 6,6 procent onder het plafondbedrag (1,06 miljard euro) in. ZuidPlus zal verantwoordelijk zijn voor de bouw, die duurt van 2019 tot en met 2028 en het onderhoud gedurende zeven jaar. De internationale combinatie won het van het Nederlandse consortium, bestaande uit BAM, TBI en VolkerWessels. Die partijen hebben nog zes weken om bezwaar te maken tegen de gunning.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook