Toeristenpas voor ov, parkeren en fiets

Toeristenpas voor ov, parkeren en fiets

door in rubriek artikel
Reacties uitgeschakeld voor Toeristenpas voor ov, parkeren en fiets

TripKey maakt de stap naar een eigen pas voor toeristen. De 2,50 euro per reisdag vervalt. In plaats daarvan betaalt de klant eenmalige aanmeldingskosten van 3,50 euro.

TripKey kwam afgelopen zomer in het nieuws toen het ging samenwerken met Hertz. “Door die samenwerking was Hertz de eerste autoverhuurder die ook een ov-kaart aanbood”, aldus Mick Walvisch van TripKey. Daarbovenop kwam afgelopen december de nodige politieke aandacht. Over het exact aantal klanten doet Walvisch geen uitspraak.
 

 
Walvisch gaf in de zomer al blijk van de ambitie om een eigen toeristenproduct neer te zetten. Hij had geen goed woord over voor het Holland Travel Ticket, dat afgelopen zomer door de gezamenlijke ov-bedrijven werd gelanceerd. In december kondigde hij al aan dat de Holland Welcome Pass eraan zat te komen. Nu is de techniek er daadwerkelijk klaar voor.

Met de 3,50 euro die de klant eenmalig betaalt moeten alle kosten worden gedekt. De Holland Welcome Pass is een OV-chipkaart met 20 procent korting in de daluren en de mogelijkheid om een OV-fiets te huren. Ook kunnen klanten terecht bij verschillende P+R-locaties van Q-Park. De kaart wordt gelinkt aan de creditcard van de klant. Bij een vergeten check-uit rekent NS geen 20 euro instaptarief, maar slechts 10,50 euro.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook