VOC gaat meer doen dan alleen ov

VOC gaat meer doen dan alleen ov

De Vereniging Openbaar Vervoer Centrumgemeenten (VOC) gaat meer belangen behartigen dan alleen ov en doelgroepenvervoer. Dat hebben de 26 leden besloten.

De VOC heeft inmiddels een brochure gestuurd naar een aantal Nederlandse gemeenten, waarin de ambities omschreven staan. Ook is er al een aantal kennismakingsgesprekken gevoerd.

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft het thema verkeer de afgelopen jaren op een lager pitje gezet. “Mobiliteit en infrastructuur staan niet meer vanzelfsprekend op de agenda van de VNG”, zo staat in de folder ‘Samen werken aan lokale bereikbaarheid‘ (.pdf) te lezen. “Veel gemeenten geven aan behoefte te hebben aan structurele vertegenwoordiging en strategische samenwerking op het gebied van mobiliteit en infrastructuur.”

Tot nu toe richtte de VOC zich vooral op de beleidsthema’s ov en doelgroepenvervoer. In januari hebben de 26 deelnemende gemeenten besloten dat de vereniging zich op een breder scala van mobiliteitsonderwerpen gaat richten. De naam blijft voorlopig hetzelfde. “Je moet niet alles in een keer willen veranderen”, aldus VOC-secretaris Arthur ter Weeme.

De VOC wil een rol spelen bij de belangenbehartiging en advisering van gemeenten over een breder palet aan mobiliteitsonderwerpen. De vereniging start met de ondersteuning van het Intergemeentelijk Verkeersoverleg (IVO) dat zich onder meer bezighoudt met parkeren, verkeersveiligheid en fietsbeleid.

Eén reactie

  1. Alex.mink
    6 februari 2017 om 21:35

    Wie overigens de bredere context wil lezen, is welkom op http://www.vocgemeenten.nl/belangenbehartiging

Lees ook