Slim OV-idee indienen kan nog tot 8 mei

woensdag 1 maart 2017
timer 2 min

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de provincie Zuid-Holland dagen reizigers, studenten en bedrijven uit om een Slim OV-idee in te dienen. Ze maken dan kans op de Vakjuryprijs van 5000 euro.

Eenmaal door de voorselectie komen de indieners op de online Slim OV-Idee Community waar ze samen met professionele businesscoaches het idee verder uitwerken. De uiterste inleverdatum is 8 mei, maar hoe eerder ingediend, hoe langer de coaches kunnen helpen om het idee aan te scherpen. Alle ideeën maken kans op adoptie door een van de ov-partners: RET, HTM, NS, Connexxion, Arriva en Waterbus.

De ingediende ideeën komen terecht in een Europese database. Dit jaar werkt Slim OV Idee samen met Collective Innovation Public Transport in Europe (Ciptec). Dit is een samenwerkingsproject van Europese ov-bedrijven, universiteiten en overheden op zoek naar innovatieve ideeën om het ov in Europese steden te verbeteren. Zo komen de deelnemers tevens in aanmerking voor de Ciptec Publieksprijs.

Vorig jaar is de Juryprijs gewonnen door ‘Refill my cup!’. Koop bij een kiosk een warmtebeker die je voortaan met korting kan laten bijvullen met koffie of thee. Bijvullen van de beker is een duurzame en goedkopere oplossing. De Publieksprijs ging naar het idee ‘De Omzetter’. Dit is een applicatie die omroepberichten in het ov omzet naar tekstberichten op de smartphone.

Dacht de jury nou echt dat je met het hervullen van je koffiekop het OV in NL echt innovatief beter & aantrekkelijker gemaakt kan worden? Wat was u denkende...

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.