Fusie reisplanner 9292 en Translink nabij

Fusie reisplanner 9292 en Translink nabij

door in rubriek OV-chipkaart, reisinformatie
Reacties uitgeschakeld voor Fusie reisplanner 9292 en Translink nabij

Translink neemt naar alle waarschijnlijkheid 9292 over. Tenminste, beide directies zijn het daarover eens. De aandeelhouders en leden (bestaande uit de vervoerbedrijven) beslissen uiteindelijk of het doorgaat. Translink is volledig in handen van diezelfde vervoerders. 

De directeur van 9292 REISinformatiegroep, Stefan Hulman, laat in De Volkskrant weten dat hij alleen maar voordelen ziet in het samengaan met Translink. Volgens Hulman zou het samengaan comfortabeler zijn voor de reiziger en kan er efficiënter en goedkoper worden gewerkt.

Als de fusie doorgaat, ontstaat er één loket waar reizigers terecht kunnen voor informatie over reizen en betalen. Translink beheert de reisgegevens van alle OV-chipkaarthouders. 9292 geeft zo’n 2,5 miljoen reisadviezen per dag uit.

Ontwikkeling
De 9292 REISinformatiegroep werd op 2 september 1992 (92-9-2) opgericht door het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Na de privatisering van de ov-sector werd het bedrijf zelfstandig. Tegenwoordig heeft het bedrijf te maken met veel concurrentie, onder meer van Google Maps. Volgens Hulman maakt het bedrijf nauwelijks meer winst.

Baanverlies
De fusie kan wel leiden tot baanverlies, stelt Hulman in de Volkskrant. Bij 9292 werken 40 mensen, bij Translink zijn ongeveer 170 mensen in dienst.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook