Juul van Hout: ‘Ik geloof in flexibel vervoer’
dossier Innovatie

Juul van Hout: ‘Ik geloof in flexibel vervoer’

door in rubriek flexibel vervoer
Reacties uitgeschakeld voor Juul van Hout: ‘Ik geloof in flexibel vervoer’

Terwijl vervoerder Hermes per 11 december met het flexibele bussysteem Bravo flex start in Helmond, wordt de pilot van Breng flex in Arnhem en Nijmegen met een jaar verlengd. Hermes won woensdag met Breng flex de Blije Reizigers Vakprijs.

Juul van Hout: “De Blije Reizigers Vakprijs staat nu op mijn bureau.”

Hermes-directeur Juul van Hout is maar wat blij met die prijs. “In hecht hier meer waarde aan dan aan een publieksprijs. Het betekent dat de innovatiekracht wordt onderkend door de kenners. Ik geloof in vernieuwende mobiliteitsoplossingen, zoals flexibel en appgestuurd vervoer.”

Het idee is simpel: door de frequentie van reguliere buslijnen te verlagen, komt geld vrij om flexibel vervoer in de buitengebieden aan te bieden. “Ook mensen in verzorgingstehuizen begrijpen het, als je het ze maar uitlegt.”

Opvallend resultaat
Hermes dacht met flexibel vervoer een alternatief te bieden aan bestaande reizigers, maar na een jaar Breng flex ziet Van Hout juist 16 procent nieuwe reizigers. “Dat hadden we niet verwacht.” In Nijmegen en Arnhem startte Hermes met 18 busjes. “We hebben nog geen last van een capaciteitsprobleem, maar hebben wel al zo’n 12.000 reizigers vervoerd.” De pilot in Arnhem en Nijmegen, die in 2016 startte, wordt daarom met

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook