Symposium First and last mile bij de RET

Symposium First and last mile bij de RET

door in rubriek artikel
1 reactie

Metrocov houdt op 9 november een symposium waarbij de ‘first and last mile’ centraal staan. Aan het symposium, bij de RET in Rotterdam Zuid, is een prijsvraag verbonden.

Metrocov zoekt goede ideeën rondom the first and last mile en heeft daarvoor een prijsvraag bedacht. De uitslag wordt bekendgemaakt op het symposium. Om voor de prijs in aanmerking te komen leveren deelnemers een A4’tje in met een motivatie wat volgens hen nodig is voor de ideale first and last mile, ook wel voor- en natransport genoemd.

Deelnemers kunnen de bijdrage vóór 15 september indienen bij Bert Takman: secretaris-metrocov@mrdh.nl. Er zijn drie reischeques te winnen: een van 500, 250 en 100 euro. De drie beste inzendingen mogen hun motivatie op 9 november gedurende 5 minuten verdedigen. Het publiek in de zaal bepaalt vervolgens hoe de prijzen worden verdeeld.

Het programma

09:30 welkom
10:00 aftrap & inleiding door dagvoorzitter Marc Maartens, Arnold van der Heijden (vertegenwoordiger Rover in Metrocov), Christel Mourik (manager openbaar vervoer MRDH), Maurice Unck (directeur RET), Martin Kruis (implementatiedirecteur DAV bij Qbuzz).
12:00 lunch
13:00 panel met: Peter Krumm (directeur strategie en innovatie Transdev), Roger Demkes (directeur De Verkeersonderneming), Jan van Selm (directeur van DOVA), Ronald Haverman (Mobike Nederland en bedenker van de OV-fiets). De wetenschap aan het woord: Roland Kager (adviseur, analist & wetenschapper bij Studio Bereikbaar) en Alwin Bakker (kwartiermaker Researchlab Automated Driving Delft, TU Delft).
15:00 Na de theepauze debat met vertegenwoordigers uit de politiek en Rover, pitches & prijswinnaars van het essay ‘First and last mile’.
16:00 borrel

Aanmelden voor het symposium kan ook via een mail aan secretaris-metrocov@mrdh.nl

Eén reactie

 1. Nico van der Vliet
  27 augustus 2018 om 12:33

  Dank voor publicatie van onze dag op 9 november, symposium First and Last Mile.
  Misschien handig er even bij te zetten dat het bij de RET in Rotterdam Zuid is.

  Vanuit de politiek hebben inmiddels Judith Bokhove wethouder OV Rotterdam en vice voorzitter MRDH en Robert van Asten wethouder mobiliteit van Den Haag, hun deelname in het politieke forum toegezegd.

  Hartelijk dank
  Nico van der Vliet

  0653318369

Lees ook