Extra Arriva-trein bij vertraging veerboot

Vanuit de Eemshaven in Groningen vaart enkele malen per dag een veerboot naar het Duitse eiland Borkum. Enkele maanden geleden is een spoorlijn aangelegd vanuit Roodeschool naar de veerhaven. In aansluiting op de veerboten rijdt de trein door naar de Eemshaven.

Als de veerboot vanuit Borkum met enige vertraging aankomt, zouden de passagiers enkele uren moeten wachten op de volgende aansluitende trein richting Groningen. De vervoerders hebben de koppen bij elkaar gestoken en een oplossing gevonden. Als de veerboot te laat is, wat overigens niet vaak gebeurt, neemt de rederij contact op met de verkeersleiding van Arriva. De trein die normaal gesproken de veerbootpassagiers zou opnemen vertrekt dan gewoon op tijd, zonder bootpassagiers. De volgende trein van een half uur later, die eigenlijk in Roodeschool eindigt en daar meer dan een kwartier stilstaat, rijdt dan door naar de Eemshaven en neemt dan de passagiers van de vertraagde veerboot mee naar Groningen.

Eén reactie

  1. Frans Eekhout
    13 augustus 2018 om 19:09

    Proficiat
    Hoe geweldig een goede communicatie onderling, rederij en Arriva, ten goede kan komen aan de reizigers, voorwaar een compliment waardig ! De Eemshaven is niet alleen een mooie opstapplaats voor de veerboot naar Borkum, maar ook voor Cruise schip spotters. Net afgebouwde cruiseschepen van het nabijgelegen Duitse werf Papenburg, beginnen in de Eemshaven aan hun testvaarten alvorens aan een rederij te worden afgeleverd en komen soms zelfs niet eens in andere Nederlandse havens. Wie geluk heeft kan nu makkelijk per trein zo’n mega cruiseschip bewonderen en dat per comfortabele trein…

Lees ook