Vijf weekenden geen treinen op Zuid en RAI

Vijf weekenden geen treinen op Zuid en RAI

Reizigers moeten er de komende vijf weekenden rekening mee houden dat er geen treinen rijden naar en via de stations Amsterdam Zuid en RAI.

In de weekenden van 11 mei tot en met 10 juni kunnen reizigers gebruikmaken van een andere reisroute, metro’s 50 en 53 en vervangende bussen. In de eerste vier weekenden rijden de treinen op maandag conform dienstregeling. In het vijfde weekend is er op Pinkstermaandag beperkt treinverkeer.

De nieuwe Brittenpassage

Amsterdam Zuid
Het aantal reizigers dat gebruikmaakt van station Amsterdam Zuid groeit hard, onder andere door de opening van de Noord/Zuidlijn. Onder de noemer Zuidasdok werken partners aan uitbreiding en vernieuwing van het station Amsterdam Zuid. Om het grote aantal reizigers goed op te vangen, krijgt het station twee stationspassages. De huidige Minervapassage, een belangrijke verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de Zuidas, wordt verbreed. En de nieuwe Brittenpassage wordt gebouwd. Beide passages worden voorzien van winkels en andere faciliteiten voor reizigers.

Dak
Belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is het inschuiven van het gigantische dak van de nieuwe Brittenpassage. Het 70 meter lange betonnen dek wordt door de A10 geschoven en door een deel van het drukke spoor bij station Zuid. Om dit te realiseren moeten weg en spoor vijf keer worden opengebroken en opnieuw worden teruggebouwd. Bekijk voor meer informatie het filmpje van NS.

Eén reactie

  1. H.Dammuller
    10 mei 2019 om 19:15

    Op zuid stoppen de metrolijnen 50 51 en 52 en niet de 53

Lees ook