Ontsporing hogesnelheidstrein Italië

Ontsporing hogesnelheidstrein Italië

door Quintus Vosman in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Ontsporing hogesnelheidstrein Italië

In de vroege ochtend van 6 februari 2020 ontspoorde op de hogesnelheidslijn Milaan – Bologna een ETR 1000 ‘Freccia Rossa’ (rode pijl) van Trenitalia. Beide machinisten kwamen om het leven en dertig reizigers raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Castel Pusterlengo en de Freccia Rossa reed op dat moment 180 km/uur. De voorste motorwagen van de trein kwam tot stilstand tegen een spoorvoertuig op het nevenspoor, terwijl de twee rijtuigen erachter ontspoorden en kantelden.

De ontspoorde trein was Freccia Rossa trein 9595 naar Salerno, die om 05.05 uur uit Milano Centrale vertrekt. Door het vroege uur, zo wordt verondersteld, was de trein niet druk. De ontsporing vond plaats op een lijnsectie waar onderhoudsactiviteiten in de uren ervoor waren uitgevoerd. De trein ontspoorde op een wissel om van spoor te wisselen.

Naar de oorzaak van het treinongeluk wordt onderzoek gedaan. Ook doen het Italiaanse openbaar ministerie en de politie onderzoek naar mogelijke strafbare feiten met betrekking tot de dodelijke ontsporing. Van de gewonden raakte een schoonmaker van Trenitalia, die standaard aanwezig is in de Freccia Rossa- treindiensten, het zwaarst gewond.

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook