NS helpt bij productie medische apparatuur

NS helpt bij productie medische apparatuur

door in rubriek spoor
Reacties uitgeschakeld voor NS helpt bij productie medische apparatuur

In de wielstellenfabriek van NS in Haarlem waar monteurs normaal treinen moderniseren, worden vanaf 21 april 80 voedingen voor noodbeademingsapparatuur geproduceerd voor ziekenhuizen.

Een studententeam van de TU Delft, OperationAIR – Assist In Respiration -, klopte bij NS aan voor deze noodproductie, vertelt teammanager Laszlo Bakker van NS Treinmodernisering in Haarlem. “We zijn direct aan de slag gegaan. In minder dan een week, hebben we een volledige productielijn opgezet.” Indien nodig kan NS opschalen tot 500 voedingen in twee weken tijd.

De opdracht voor de productie komt van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De voedingen voldoen aan alle medische noodeisen, zijn geproduceerd door NS en zijn ontwikkeld en getest aan de TU Delft.

Bakker: “We kopen onderdelen die getoetst zijn voor medisch gebruik. Tot ’s avonds laat hebben we met de collega’s doorgewerkt om een eerste prototype te maken. Nu het prototype samen met de TU Delft succesvol is getest bij het Erasmus MC, kunnen we aan de slag.”

Bij NS Treinmodernisering worden ook de NS Dubbeldekkers vernieuwd (VIRM). Deze werkzaamheden gaan gewoon door.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook