Reisapp 9292 ontsluit tickets GVB

Reisapp 9292 ontsluit tickets GVB

Via de app van 9292 kunnen reizigers sinds 21 april direct het 1 uursticket van GVB kopen. Daarmee is de reisplanner een stap dichterbij landelijke dekking.

Sinds afgelopen december biedt 9292 e-tickets van steeds meer vervoerders aan in de app. Inmiddels zijn via de reisapp één of meerdere tickets te vinden van Keolis, Hermes, Connexxion, EBS, GVB, RET, Qbuzz, NS, Arriva en Waterbus. Dat sluit aan op de wens van reizigers om via één app het actuele reisadvies én een ticket voor de gehele reis met meerdere ov-bedrijven beschikbaar te stellen.

Reizigers kunnen via de 9292-app in en rond Amsterdam hun reis nu plannen én direct een ticket voor bus, tram of metro van GVB kopen. Hierbij gaat het momenteel nog enkel om het 1 uursticket. Aan verdere ontsluiting wordt nog gewerkt, vertelt een woordvoerder.

De reiziger boekt het ticket via de app en betaalt met iDEAL, waarna het ticket terug te vinden is in de app van 9292. Via de barcode kan de reiziger in- en uitchecken.

 

Eén reactie

  1. Rian van der Borgt
    23 april 2021 om 18:57- Reageren

    Het zou interessant zijn om te weten wanneer 9292 ook andere betaalmethodes gaat gebruiken. iDeal is immers alleen bruikbaar voor (de meeste) Nederlandse bankrekeningen.

Laat een reactie achter

Lees ook