Jeroen Haver volgt Corina de Jong op als directeur Railforum

woensdag 17 april 2024

Jeroen Haver. Foto: Railforum

Jeroen Haver volgt Corina de Jongh op als directeur van Railforum. Haver (54) zal De Jongh na 23 jaar aan het stuur als nieuwe kapitein van het Railforum team opvolgen. Haver start op 1 oktober, De Jongh zwaait per 1 december af. “Met zijn ruime ervaring op het gebied van mobiliteit, openbaar vervoer, logistiek en event management, hebben we in Jeroen de ideale kandidaat gevonden om Corina op te volgen”, zegt Railforum-voorzitter Christel Mourik.

 

Haver studeerde vervoerseconomie, transport management en logistiek in Rotterdam en Londen. Als eigenaar van Turnero Advisory Services adviseert hij partijen op het gebied van duurzame mobiliteit. Daarvoor bekleedde hij diverse functies op operationeel, strategisch en senior niveau bij o.a. spoorwegmaatschappijen, de luchtvaart, de transportsector, overheid, Wereldbank en maatschappelijke organisaties. Vanuit zijn loopbaan is hij dus zeer bekend met de spoor- en mobiliteitssector, zowel vanuit de operationele,  beleidsmatige als de gebruikerskant. Daarnaast heeft Haver ruime ervaring in het organiseren van hoogwaardige events, reizen, trainingen & cursussen, voorlichting, beurzen en bijzondere ontmoetingen.

Het aantreden van Haver luidt ook het afscheid van De Jongh in. De officiële afscheidsbijeenkomst vindt 8 oktober vanaf 16.00 uur plaats in het Haags Openbaar Vervoer Museum Na 23 jaar zwaait De Jongh af en gaat zij genieten van meer vrije tijd. Onder haar leiding is Railforum als vereniging uitgegroeid tot hét professionele kennisnetwerk voor de spoor- en mobiliteitssector in Nederland. “Ik ben enorm verheugd met Jeroen als mijn opvolger”, zegt vertrekkend directeur De Jongh. “Ik leerde hem bijna 20 jaar geleden kennen als een van de Jonge Veranderaars die met veel enthousiasme nieuwe inzichten bracht en kennis uit binnen- en buitenland probeerde te verbinden. Met alle vertrouwen draag ik het stokje aan hem over.”

Haver is zeer onder de indruk van hetgeen Haver in al die jaren heeft opgebouwd en de grote schoenen die zij achterlaat. “Onder leiding van Corina heeft Railforum zich ontwikkeld tot een onmisbare en uiterst professionele organisatie verbonden aan de spoor- en OV-sector. Deze unieke positie biedt de vereniging de kans, alsook verplichting om ook in het komend decennium een vooraanstaande rol hierin te spelen”, aldus Haver. “De transitie naar een duurzaam mobiliteitssysteem vereist een lange adem en vergt inzet en gedragsverandering van iedereen: mensen, bedrijven, overheden, techniek. Ik vind het eervol en reuze boeiend om mijn brede ervaring, samen met het team, leden en bestuur van Railforum, in te zetten voor deze vernieuwing en een succesvolle transitie naar een duurzamer en beter bereikbaar Nederland.”