Vijftien procent ov-ritten betaald met OVpay

dinsdag 11 juni 2024

OVPay is nu ongeveer een jaar geleden gelanceerd. Vijftien procent van alle ritten wordt nu dankzij OVpay met een pinpas betaald. Vooral de incidentele reiziger maakt veel gebruik van de dienst. 

Vooral incidentele ov-reizigers gebruik OVpay om de reis te betalen. Kijken we naar de ritten die tijdens de rit betaald worden, dus exclusief abonnementshouders, dan blijkt in 36 procent van de gevallen de rit betaald te zijn met een bankpas.Dit blijkt uit gegevens van OVpay en ov-chipkaartbedrijf Translink.

De abonnementshouders reizen logischerwijs niet met een betaalpas. 

OVpay

Reizen met OVpay werkt simpel. Met een betaalpas van alle grote Nederlandse banken kunnen reizigers in- en uitchecken. De betaling gaat daarna automatisch van de rekening af. OVpay werkt ook met creditcards, wat vooral voor buitenlandse reizigers een uitkomst kan zijn. 

Einde aan ov-chipkaart

Er lijkt ook voorzichtig een einde te komen aan de vertrouwde ov-chipkaart. Later dit jaar wordt namelijk de ov-past geïntroduceerd. Dat systeem zal op termijn de 'oude' ov-chipkaart

Later dit jaar wordt ook de ov-pas geïntroduceerd. Het nieuwe systeem vervangt op termijn de huidige ov-chipkaart, waarvan de techniek aan vervanging toe is. De ov-chipkaart blijft voorlopig geldig, maar verdwijnt uiteindelijk.