WABCO en ZF vullen elkaar aan in productportfolio

dinsdag 8 november 2022

Voertuigsysteemleverancier WABCO werd in mei 2020 overgenomen door ZF. Sindsdien werken zij aan hun organisatiestructuren. Om de integratie te voltooien gaan de Nederlandse divisies van beide bedrijven medio 2023 vanuit één locatie werken. “Wij willen de klantcontactmomenten naar een hoger niveau tillen”, vertellen Robin Bode, directeur van WABCO Automotive Nederland, en Paul Bliek, manager marketing van ZF Services Nederland. 

WABCO is al ruim 150 jaar bekend als leverancier van technologieën en diensten voor trucks, bussen, getrokken materieel en personenwagens. ZF heeft meer dan 100 jaar ervaring als ontwikkelaar en producent van producten zoals versnellingsbakken, as- en stuursystemen. “We leveren al aan dezelfde klantengroep”, vertellen Bode en Bliek. “Maar klanten vragen steeds vaker naar geïntegreerde oplossingen. Omdat we nu van twee naar één organisatie gaan én het hele portfolio wordt uitgebreid, kunnen we elkaars producten en services versterken en aanvullen.” 

One stop shopping 

Ze noemen als voorbeeld de opkomst van autonoom vervoer. “Autonoom remmen is bijvoorbeeld al verplicht op trucks en reisbussen en het wordt ook ingevoerd op stadsbussen. Dan is het voor lokale klanten een voordeel dat WABCO en ZF gezamenlijk een systeem kunnen leveren dat aan de eisen voldoet, zodat de klant niet meer op de ene locatie de assen en op de andere de veiligheidssystemen hoeft te halen.”  

One stop shopping noemen ze dat. “Samen kunnen we alle kennis aanleveren vanaf één adres. De klant hoeft maar één keer te stoppen en heeft één aanspreekpunt. WABCO is nu een merk van ZF en we gaan werken vanuit bewezen magazijnconcepten, dat voordelen biedt voor de klant.” 

Werken vanaf één locatie 

Om de integratie helemaal af te maken, is het de bedoeling dat beide bedrijven vanaf medio 2023 vanaf de locatie Delfgauw gaan werken. Dit afhankelijk van de voortgang van verbouwingen aan het pand. “WABCO Automotive is een verkooporganisatie, terwijl ZF Services een service- en reparatie- georiënteerde organisatie is. Het is dus makkelijker als wij met onze laptops naar ZF verhuizen”, aldus Bode.  

“Tevens kunnen wij dan ook vanuit één locatie technische producttrainingen verzorgen voor relevante producten. Hierdoor is technische kennis op één locatie beschikbaar, wat voor iedereen goed is en zeker voor de contacten met onze klanten.” 

Meer info

Wabco Automotive Nederland:info.cvcsnl@zf.com 

ZF Services: nlinfo@zf.com 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.