OV-NL-voorzitter verder bij Louwman Group

donderdag 19 januari 2023

Paul de Krom, de huidige voorzitter van OV-NL, wordt per april 2023 de nieuwe CEO van automotivebedrijf Louwman Group. Daarmee beëindigt hij zijn voorzittersrol voor de branchevereniging van ov-bedrijven.

Oud-politicus en oud-staatssecretaris De Krom startte op 1 mei als nieuwe voorzitter en volgende daarmee Qbuzz-topman Gerrit Spijksma op. In die rol was De Krom toegetreden tot de Mobiliteitsalliantie. In gesprek met OV-Magazine vertelde hij dat het ‘eigenlijk gewoon lobbywerk’ is, waarbij hij ‘een oliemannetje is’. Naast zijn werk voor OV-NL is hij ook voorzitter voor een aantal andere besturen, waarmee hij ook gaat stoppen.

Ook stelde hij dat duurzaamheid een rode draad in zijn loopbaan speelt. Daarmee gaat hij nu dus verder binnen de Louwman Group. Het familiebedrijf, dat van huis uit autodealer en -importeur is, maakt een metamorfose door tot totale mobiliteitsaanbieder. Dat vertelde president Eric Louwman eerder in het Trendboek Mobiliteit. “De toekomst is ketenmobiliteit. Het gaat om een mix van mobiliteitsvormen, we moeten meebewegen met de gebruiker.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.