Proef met gratis ov voor senioren Utrecht

maandag 19 september 2022

Mensen boven de 66 met een laag inkomen kunnen per 19 september met gratis door de gehele provincie Utrecht reizen. Deze proef van de provincie Utrecht loopt tot 9 december 2023.

Ouderen die de leeftijd van 66 jaar hebben bereikt, in de provincie Utrecht wonen en maximaal 17.700 per jaar te besteden hebben, kunnen zich vanaf 19 september aanmelden via de site www.gratisreizenouderen.nl

Wanneer zij met een inkomstenverklaring van de belastingdienst kunnen aantonen aan de voorwaarden te voldoen, ontvangen zij een gratis ov-abonnement dat op de persoonlijke OV-chipkaart kan worden geladen.

Eenzaamheid

In het coalitieakkoord van de provincie Utrecht werd een proef met gratis regionaal openbaar vervoer al aangekondigd, om ouderen met een krappe beurs meer bewegingsvrijheid te geven en kansen om sociale contacten aan te knopen.

Volgens gedeputeerde Arne Schaddelee is er onder deze leeftijdsgroep sprake van stille armoede. “De financiële drempel om het huis uit te gaan is hoog. Eenzaamheid is vaak het gevolg. Het openbaar vervoer kan deze groep over de streep helpen en het leven net iets aangenamer maken. De provincie Utrecht biedt deze mensen daarom een jaar lang gratis gebruik aan van bus en tram.”
 

Ik woon in oudewater, valt onder provincie utrecht

Is €17.700 peiljaar bruto of netto

Heb dit 4 weken geleden per post aangevraagd en er nog niets van gehoord
Hoe lang gaat dit duren voordat je het weet!

Heb dit 4 weken geleden per post aangevraagd en er nog niets van gehoord
Hoe lang gaat dit duren voordat je het weet!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.