Betaalgemak en tarief gedaald naar zes min

Betaalgemak en tarief gedaald naar zes min

door in rubriek OV-klantenbarometer
Reacties uitgeschakeld voor Betaalgemak en tarief gedaald naar zes min

Sinds de komst van de OV-chipkaart zijn reizigers het gemak om een kaartje te kopen én de hoogte van het ov-tarief steeds minder gaan waarderen. In 2008 gaven ze daarvoor nog een 6,5. Nu is dat rapportcijfer gedaald naar 5,9. Die zes min staat in de OV-Klantenbarometer 2011 van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer.

tabel_concessiesDe bureaus DTV Consultants en Goudappel Coffeng ondervroegen daarvoor 83.500 reizigers op 7300 ritten in de 87 concessiegebieden. Het gemiddelde rapportcijfer ligt al vier jaar op 7,2.

Openbaar vervoer met of na een vaartochtje blijft het hoogst scoren onder de reizigers. De top-3 van de OV-Klantenbarometer bestaat ook dit jaar weer uit de streekbus op de Friese Wadden, de Waterbus Rotterdam–Drechtsteden en de FastFerry Amsterdam–Velsen. De beste busconcessies van enige omvang zijn de streekbussen in Rotterdam en Almere.

Beste trein is de Valleilijn (Amersfoort–Ede-Wageningen). Grootste daler is de Amsterdamse stadsbus, die gaat van 7,3 naar 6,9. Grootste stijger is de trein Arnhem–Winterswijk: van 5,9 naar 6,6 oftewel van de laatste plaats naar de een-na-laatste plaats. Drager van de rode lantaarn is deze keer de trein Zwolle–Emmen met een 6,4.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook