TCR blijft beste vervoerder

TCR blijft beste vervoerder

door in rubriek OV-klantenbarometer
Reacties uitgeschakeld voor TCR blijft beste vervoerder

De uitslag van OV-Klantenbarometer per vervoerder is nog nooit zo spannend geweest. Tussen het hoogste en laagste bedrijf in de ranglijst van OV-Magazine zit dit jaar maar 1,2 punt verschil. Vorig jaar was dat 1,6 punt. Dat blijkt uit de bewerking van de OV-Klantenbarometer door DTV Consultants en Goudappel Coffeng op verzoek van OV-Magazine. Beide bureaus hebben de rapportcijfers per concessie omgerekend in een waardering per vervoerder. Die is afgerond op één cijfer achter de komma.

De top-3 is hetzelfde als vorig jaar. In de ogen van de reizigers blijft Taxi Centrale Renesse (Vlieland en Terschelling en lijnbussen in opdracht van Arriva, EBS en Veolia) de beste vervoerder, op de voet gevolgd door Aquabus (het samenwerkingsverband van Arriva en rederij Doeksen voor de Waterbus Rotterdam–Drechtsteden).

Op enige afstand volgen Qbuzz en direct daarna de twee kleine streekdochters van Connexxion: Novio (Arnhem-Nijmegen) en Hermes (Eindhoven). Van de grote drie vervoerders (Arriva, Connexxion en Veolia) is Arriva nipt de beste. Van de stadsvervoerders scoort RET het hoogst met een 7,3. Syntus is met een half punt de grootste stijger: van 6,7 naar 7,2 oftewel van de laatste plaats naar de top-10. Vlak daaronder zitten zoals gebruikelijk NS en de stadsvervoerders, met GVB als hekkensluiter.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook