‘Fiets binnen jaar in ov-reisplanner’

‘Fiets binnen jaar in ov-reisplanner’

door in rubriek fiets, reisinformatie
Reacties uitgeschakeld voor ‘Fiets binnen jaar in ov-reisplanner’

9292 komt binnen een jaar met een ov-reisplanner die ook de fiets in het reisadvies betrekt. Senior relatiemanager Bram Munnik van 9292 heeft dat eind vorige week beloofd op een mini-symposium van reizigersvereniging Rover.

Gebruikers kunnen dan bijvoorbeeld aanvinken of ze met hun eigen fiets naar een gunstig opstappunt willen rijden en of ze lid zijn van OV-fiets, zodat ze eventueel het laatste stuk naar hun bestemming kunnen fietsen. Het is de bedoeling dat het reisadvies ook een geschikte fietsroute geeft en een verwachting van de fietstijd, afhankelijk van een gemiddelde fietssnelheid of naar voorkeur langzamer of sneller.

De fiets in de ov-reisplanner is al ruim vijf jaar een vurige wens van onder meer de Fietsersbond. 9292 heeft nooit haast gemaakt met de fiets in de ov-reisplanner omdat dat ten koste kan gaan van het aantal buspassagiers. Aandeelhouders van 9292 zijn NS, de Vereniging van Stedelijke Vervoerbedrijven en Connexxion.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook