BAM bouwt Haags Startstation Erasmuslijn

BAM bouwt Haags Startstation Erasmuslijn

door in rubriek RandstadRail
Reacties uitgeschakeld voor BAM bouwt Haags Startstation Erasmuslijn

Bouwbedrijf BAM mag het Haags Startstation Erasmuslijn (HSE) gaan bouwen. De halte komt half boven het busstation bij Den Haag CS te liggen.

De bouw start in 2014 en moet in 2016 zijn afgerond. Architectenburau Zwarts & Jansma tekende voor het ontwerp. Den Haag Centraal is het start- en eindstation van de Erasmuslijn, de metrolijn die Rotterdam met Den Haag verbindt en is onderdeel van Randstadrail. De metro’s stoppen nu nog op spoor 11 en 12. Wanneer de nieuwe halte klaar is, worden de sporen 11 en 12 weer in gebruik genomen voor de treinen van NS.HSE
HSE
Visual: ProRail
HSE
HSE
Visual: ProRail
HSE
HSE
Visual: ProRail

Meer beeld zien? Check onze uitgebreide beeldreportage!

De metrohalte komt op palen, tussen het busplatform en het Nationaal Archief, in de Anna van Buerenstraat. De metro’s stoppen straks net buiten de nieuwe stationshal, maar de kap van de halte loopt wel door tot in de hal, zodat reizigers daardoor droog van de halte naar het station kunnen komen.


Grotere kaart weergeven

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook