Hengelo en Oldenzaal krijgen stoptreinverbinding met Duitsland terug

Hengelo en Oldenzaal krijgen stoptreinverbinding met Duitsland terug

Vanaf december 2017 rijdt er, als alles goed gaat, weer een stoptrein tussen Hengelo en Duitsland. De deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen hebben een overeenkomst bereikt waardoor de laatste 2 ton die nog nodig was voor de verbinding binnen is en de verbinding mee kan in de aanbesteding.

Met dat geld wordt de Regionalbahn 61 van Bielefeld naar Rheine en Bad Bentheim doorgetrokken naar Oldenzaal, Hengelo-Oost en Hengelo. Reizigers uit de grensstreek zijn daardoor niet meer aangewezen op de internationale Intercity Amsterdam-Berlijn, die slechts een keer per twee uur rijdt en tussen Hengelo en Bad Bentheim niet stopt. Eerder zegde de regio Twente ook al vier ton toe.

Grensland Express
Tot december vorig jaar pendelde tussen Hengelo en Bad Bentheim drie jaar lang de Grensland Express, geëxploiteerd door Syntus en de Bentheimer Eisenbahn. Die trok echter maar 250 reizigers per dag; bij lange na niet genoeg voor een rendabele exploitatie. Toen de Europese subsidie voor de verbinding stopte, viel het doek dan ook voor de verbinding.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Eén reactie

  1. K. Kuipers
    20 juni 2014 om 11:55

    Lijkt me een mooi plan. Deze verbindingen zijn voor dagjesmensen zonder auto, een uitkomst.

Lees ook