Hele Kanaaltunnel heeft nu mobiel bereik

Hele Kanaaltunnel heeft nu mobiel bereik

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Hele Kanaaltunnel heeft nu mobiel bereik

Voor de HSL-Zuid is het nog steeds toekomstmuziek, maar in de hele Kanaaltunnel kunnen reizigers nu mobiel bellen, gebeld worden en internetten.

Sinds 2012 was het al mogelijk om via Franse operators verbinding te maken in de zuidelijke tunnelbuis (van Frankrijk naar Groot-Brittannië), maar sinds gisteren bieden de Britse operatoren Vodafone en EE mobiel signaal en 3G-internet in de noordelijke tunnelbuis. Aanbieder O2 volgt ‘binnenkort’, aldus het persbericht.

De exploitant van de Kanaaltunnel, die onlangs precies 20 jaar geleden werd geopend, maakte ook bekend dat in de nabije toekomst het razendsnelle 4G-netwerk zal worden aangeboden. Naar eigen zeggen is het aanbieden van mobiel bereik 100 meter onder zeeniveau een unicum.

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook