Rover: regisseur op elk knooppunt

zaterdag 17 mei 2014
timer 1 min

Reizigersvereniging Rover vindt dat er voor elk knooppunt een samenwerkingsverband moet zijn met een duidelijke regisseur.

Dat schrijft de vereniging in de ‘Reizigerspeiling naar de staat van OV knooppunten’. Het rapport met overzichten per ov-autoriteit is geschreven in het kader van het initiatief Samen op reis.

Over het knooppunt dat ze het meest gebruiken vulden 1427 reizigers een enquête in. De vernieuwde stations Rotterdam Centraal en Leiden Centraal krijgen een pluim voor overzichtelijkheid, uitstraling en sfeer. De grootste grieven over andere knooppunten zijn dat ze onprettig of onveilig voelen (350 keer), een verwaarloosde indruk maken (283) of onlogisch zijn ingedeeld (282).

Ook zijn ze niet toegankelijk genoeg of is er gebrek aan beschutte en comfortabele wachtruimte. Verder willen reizigers op meer stations OV-fietsen kunnen huren, naar het toilet kunnen gaan en zittend koffie kunnen drinken. Als slechtste stations scoren de in verbouwing zijnde stations Utrecht Centraal (onoverzichtelijk) en Arnhem (abominabel busstation).

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.