‘We subsidiëren de  verkeerde reizigers’

‘We subsidiëren de verkeerde reizigers’

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor ‘We subsidiëren de verkeerde reizigers’

Het Nederlands openbaar vervoer heeft kampioenen nodig, vindt hoogleraar Bert van Wee. “Ik mis de duidelijke visie.”

Bert van Wee reist niet meer met Connexxion. Een principekwestie. Desnoods pakt hij een van zijn oldtimers uit de garage. En dat allemaal vanwege de OV-chipkaart. “Een mooie innovatie, maar in de uitvoering gaat er veel mis.”

Van Wee ruilde met de komst van de OV-chipkaart zijn NS Jaarkaart in voor een NS Vrij-chipkaart. Hetzelfde principe: altijd gratis reizen met de trein. De dag dat zijn nieuwe kaart inging, vergat Van Wee in te checken op de Valleilijn van Connexxion. De hoogleraar heeft geen financieel voordeel bij niet inchecken, hij mag immers gratis reizen, maar moest toch 25 euro boete betalen bij Connexxion. “Ik dacht dat de conducteur een fout maakte, heb betaald en een bonnetje gevraagd. Vervolgens een e-mail gestuurd naar Connexxion. Of dit wel klopte? ‘Dit is ons beleid’, luidde het antwoord. ‘Dan is het mijn beleid om niet meer met Connexxion te reizen’, heb ik laten weten. Zo jaag je je reizigers wel weg.”

Je zou kunnen zeggen dat de Delftse hoogleraar transportbeleid een haat-liefdeverhouding heeft met het openbaar vervoer. Van Wee maakt veel gebruik van het ov. Als reiziger

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook