Kortrijk stelt nieuw station en -omgeving voor

Kortrijk stelt nieuw station en -omgeving voor

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Kortrijk stelt nieuw station en -omgeving voor

De Westvlaamse stad Kortrijk neemt het station en de bijbehorende omgeving de komende jaren op de schop. De auto verdwijnt uit de directe omgeving ten faveure van fietsers, voetgangers en ov.

Over het 100 miljoen kostende plan wordt al langer gepraat, maar de contouren worden langzaam duidelijker. Het oude stationsgebouw van net na de oorlog verdwijnt. Ervoor in de plaats komt een gebouw boven de sporen dat de barrièrewerking tussen de twee stadsdelen moet verminderen. Het stationsplein aan de noordzijde van het station wordt nu nog gedomineerd door auto’s; in de toekomst verdwijnt het doorgaande autoverkeer naar de westelijke stationstunnel, terwijl er parallel aan het spoor een parkeergarage voor 300 auto’s wordt gerealiseerd. Bovenop de garage komt het busstation.

Zowel aan de noord- als aan de zuidzijde worden pleinen gecreëerd waar vooral plaats is voor fietsers en voetgangers. Het masterplan kost in totaal 100 miljoen euro, waarvan NMBS 71 miljoen zal ophoesten.

Bekijk de sfeerimpressies in de slideshow.

Bekijk de plannen in video:

https://www.youtube.com/watch?v=21CqaDG2me4

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook